dfbf

O le manatu faavae o le fiber optic gyroscope

O le manatu faavae o le fiber optic gyroscope

1, Le manatu faavae o fiber optic gyroscope

Fa'aonaponei fiber optic gyroscope o se meafaigaluega e mafai ona sa'o le fuafuaina o le fa'atonuga o mea fe'avea'i, o se mea faigaluega fa'atauva'a inertial fa'aaogaina lautele i va'alele fa'aonaponei, folauga, aerospace ma alamanuia puipuiga, o lona atina'e e taua tele fuafuaga taua i le alamanuia a le atunuu, puipuiga o le atunuu. ma isi atina'e tekonolosi maualuga.

2、Fa'amatalaga ole fiber optic gyro

Fiber optic gyroscope o se elemene maaleale e faʻavae i luga o fibre coils.O le malamalama e fa'aolaina mai le laser diode e fa'asalalau i itu e lua i luga o le fiber opitika.O le ese'esega o le ala fa'asalalauina o le malamalama e fuafua ai le fa'aogaina o le fa'aogaina o le elemene ma'ale'ale.

O le lelei o le fiber optic gyroscope pe a faʻatusatusa i le gyroscope faʻainisinia masani o tulaga mautu uma, e leai ni vaega feliuliuaʻi ma vaega feteʻenaʻi, umi le ola, tele faʻamalosi, amataga vave, fausaga faigofie, laʻititi laʻititi ma le mamafa mama.Pe a faʻatusatusa i le laser gyroscope, fiber optic gyroscope e leai se faʻafitauli faʻapipiʻi ma e le manaʻomia le faʻaogaina o masini le auala faʻapipiʻi i poloka quartz, o lea e maualalo ai le tau.

3、Fiber optic gyro mataupu faavae galue

O le faʻatinoga o le fiber optic gyroscope e masani lava ona faʻavae i luga o le Segnick theory: pe a alu le uila moli i totonu o se auala mama, pe afai o le ala mama lava ia ei ai le saoasaoa o le taamilosaga, ona oʻo lea i le taimi e manaʻomia mo le malamalama e malaga i le itu o le. e sili atu le taamilosaga o alavai nai lo le taimi e mana'omia e malaga ai i le itu faafeagai o le taamilosaga lea.O lona uiga pe a taamilo le matasele matasele, o le malamalama o le matasele matasele e suia i itu eseese o femalagaaiga e tusa ai ma le malamalama o le matasele i le malologa.I le faʻaaogaina o lenei suiga i le vaʻaiga opitika, o le eseesega o vaega i le va o matasele opitika e lua poʻo le suiga i le faʻalavelave faʻalavelave e iloa, ma e mafai ona fuaina le saosaoa angular o le faʻaogaina o le matasele, o le mataupu faavae o le fiber optic gyroscope.

4、Segnick's theory folasaga

Fai mai le talitonuga a Seignik, pe a agai i luma se ave moli i totonu o se matasele, afai o le matasele lava ia e iai le saoasaoa o le taamilosaga, ona umi lea o le taimi e alu ai le malamalama i le itu o le taamilosaga o le matasele nai lo le agai i luma i le isi itu. itu o le taamilosaga o le matasele.

O lona uiga pe a taamilo le matasele matasele, o le malamalama o le matasele matasele e suia i itu agai i luma eseese e faatatau i le malamalama o le matasele i le malologa.I le fa'aaogaina o lenei suiga i le va'aiga opitika, pe a fa'alavelave e fa'atupuina i le va o le malamalama o lo'o aga'i i luma i itu eseese e fua ai le saoasaoa o le ta'amilosaga, e mafai ona faia se interferometric fiber optic gyroscope.Afai e te faʻaogaina lenei suiga i le ala opitika o le matasele e ausia ai le faʻalavelave i le va o le moli o loʻo faʻasalalau i totonu o le matasele, o lona uiga, e ala i le fetuunaʻi o le resonant frequency o le moli i totonu o le matasele fiber opitika ma fuaina le saoasaoa o le taamilosaga o le matasele, e mafai ona gaosia se gyroscope fiber optic resonant.

 


Taimi Fa'afou: Dec-23-2022